Най-известният кардиохирург в Русия – д-р  Лео Бокерия (85 г.) е

...
Най-известният кардиохирург в Русия – д-р  Лео Бокерия (85 г.) е
Коментари Харесай

„Закуската е зло, дайте я на врага! Ако искате да живеете дълго и да сте здрави, яжте така“: Революционно твърдение на руския лекар

Най-известният кардиохирург в Русия – д-р  Лео Бокерия (85 г.) е именуван „ човек-оркестър “. Той е хирург, професор, популяризатор на здравословния метод на живот, президент на публичната организация „ Лига за здраве на нацията “, извънреден състезател и обществен човек.

Ако инцидентно сте попадали на подготвителния му режим в YouTube, сигурно знаете какъв брой витален и устойчив е този човек. А от кое място има сходна мощ?

„ Казват: Закуската изяжте сами – това са цялостни нелепости! Когато се разсъните, тялото ви стартира да привиква с работния темп и вие сядате на масата и изяждате цялостна паница с месо, кошница самун и заливате всичко това с чаша от някакво питие… отидете на работа с цялостен корем. Така безусловно унищожавате себе си.

Когато си сътрудничехме с американците, забелязах, че огромните хирурзи пият единствено чаша кафе заран в най-хубавия случай. Те ядат един сандвич на обяд и го назовават ​​обяд. Вечерта се прибират, ядат естествена храна, плуват в басейна, четат и си почиват.

Затова дайте закуска на врага, обядвайте към обяд и вечеряйте обикновено (но не късно вечер) и най-после се разходете преди лягане или подготовка.

Според моя опит хората, които живеят по този начин – живеят дълго и крепко! “

 Лео Бокерия препоръки

Този съвет на известния съветски доктор е доказан от последното проучване, извършено в университета Корнел. Ученият Дейвид Левицки откри, че тези хора, които пропущат закуската, губят доста тегло за няколко седмици.

Той удостовери тази доктрина с опит, чиято цел беше да дефинира количеството храна, което човек приема в тялото си денем.

Половината от участниците закусвали, другата група пропущали закуската. Групата, която е пропуснала закуската, е приемала 408 калории по-малко дневно от групата, която е закусвала постоянно.

Според този академик пропускането на закуска може да се смята за отлична система за бързо намаляване.

„ Разбирам, че пропускането на закуска опонира на всичко, което знаете за здравословното хранене, само че новите данни ни карат съществено да обмислим пропускането на първото утринно хранене. “ Разбира се, това се отнася за здрави хора. „ Хората, които имат проблем с диабет и хипогликемия, не би трябвало да пропущат хранене, с цел да поддържат равнището на глюкозата си “, сподели Левицки.

 доктор Лео Бокерия

Световната здравна организация към момента твърди, че закуската е най-важното хранене за деня и че човек, който закусва постоянно, има здрав метаболизъм и няма проблеми с наднорменото тегло. Те обаче също са съгласни, че прекомерно изобилната закуска може да докара до затлъстяване. Но естественият банкет на калории и дребните хранения няколко пъти могат да оказват помощ единствено на пълен човек да отслабне.

Ето какво не би трябвало да ядете на закуска съгласно рекомендациите на Световната здравна организация:

1. Колбаси

Колбасите са апетитен, само че не здравословен артикул. Те съдържат доста дребни количества месо и доста консерванти и подобрители на усета, които могат да причинят рак на хранопровода.

2. Инстантни каши

За да се редуцира времето за варене, зърната се подлагат на специфична обработка, с помощта на която въглехидратите се трансформират в нишесте. Добавете към всичко това захар, която се употребява несметно за възстановяване на усета, и имате отрова, която се продава като здравословен артикул.

3. Сушени плодове

Сушенето на плодовете е по-скоро нездравословен, в сравнение с потребен артикул, прибавят им се химикали и захари, с цел да не се скапват.

4. Мюсли

Мюслито е чиста захар с празни калории. Индустриалните артикули, които се популяризират като здравословен артикул, могат единствено да отровят тялото ви, само че не и да го излекуват!

5. Сокове тетрапак

Тези сокове са цялостни с консерванти, тъй като нищо друго не може да ги „ резервира “ от повреждане. Прясно изцеденият сок може да „ живее “ единствено 15 минути. Тези, които траят с месеци, са пълни със захари.

6. Банани и други екзотични плодове

Полезни са плодовете, които порастват във вашата географска широчина. Плодовете, които би трябвало да бъдат превозени от отвъдморските страни, се пръскат безчет пъти с разнообразни химикали, които ги защищават от повреждане. Такъв плод е отрова.

7. Крема сирене

Всяка спомагателна обработка трансформира сиренето в чиста лой, която полепва по червата. За приготвянето на крема сиренето се употребява сирене, което към този момент не може да се продава в истинския си тип, тъй като евентуално е с изминал период на валидност.

 Лео Бокерия режим

Ето какво яде Лео Бокерия всеки ден

„ Спрях да хапвам шоколад, който преди консумирах в огромни количества: идвах от операционната, изяждах 100 грама черен шоколад и работех още 5-6 часа. Това беше нещо като дрога за мен.

С течение на времето разбрах, че това не ме води до на никое място, тъй че започнах да упражнявам диетата на американския астронавт. Изключих захарта, солта и хляба. Отслабнах с 9 кг и се усещам доста по-комфортно от преди. Семейството ми ме подлага на критика и споделя, че би трябвало да се храня по-добре, само че този метод на хранене ме устройва. Сутрин по предписание хапвам малко немско сирене, на излизане от операционната – леко кисело мляко или варено яйце. А у дома вечерям и имам пълноценно хранене. “

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР